reklama

„Dobrý večer, dámy a pánové. A všechna ostatní pohlaví, sexuální orientace včetně fluidních,“ přivítal diváky poněkud netradičně Kraus. „Svět se vyvíjí, doufám, že jste to zachytili. Spojení dámy a pánové už se leckde říkat nebude, protože je to nedostatečné. Myslím si, že svět je malinko blázen, ale nedá se nic dělat,“ posteskl si moderátor s tím, že on che vždy jít s dobou.

Pak už se ale dostlal k tématu povolebního vyjednávání. „Doufám, že stejně jako já sledujete tu hříčku o složení vlády. Je to zábavné v tom, že všichni říkají, že s Babišem do vlády nepůjdou, pak říkají, že je málo přemlouvá a že by je měl přemlouvat víc. Ale je pravda, že už kandidovali s tím, že do vlády s Babišem nepůjdou, takže nemohou zradit voliče,“ shrnuje prozatímní výsledky jednání Kraus.

„Ale upřimně, hloupý je v tomto Babiš. Chytří jsou ti, kteří nechtějí vládnout. Já, kdybych dělal politiku v Česku – jakože ji dělat nebudu, tak jsem jenom v opozici. Opozice, to je úplné bago. Za prvé máte klid. Když nepřijdete, někdo vám možná ještě dá i prachy kvůli nějakému hlasování. Za druhé – zodpovědnost nula a prachy stejný. Ve vládní straně a v opozici je to stejné. Dobré je chytit šéfa výboru, dostanete prachy a auto, možná i nějakou holku k tomu. Takže chápu, že o to stojí, to si ještě přilepší,“ vyjmenovával výhody pozice moderátor.

Jinak je ale prý práce v opozici v pohodě a v klidu. „Žádná zodpovědnost, žádné maléry, když nepřijdete, nic moc se nestane. A tím, že nemáte zodpovědnost je větší šance, že tam budete další čtyři roky, protože nemáte co podělat. Budou vám říkat pracant ve Sněmovně. Já kdybych dělal politiku, tak buď v opozici a nebo možná jenom v kuchyni v parláči. Hlavně nebýt vidět, jenom kasírovat,“ smál se Kraus.