Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská policie letos dopadla 241 kapsářů

Městská policie hl. m. Prahy
Městská policie hl. m. Prahy
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražští policisté letos do začátku listopadu zadrželi 241 kapsářů. Je to více než za celý loňský rok.

Nejčastěji se kapesní zloději objevují v širším centru hlavního města, tedy v oblasti Prahy 1 a 2. ČTK o tom dnes informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Právě kriminalisté z prvních dvou pražských obvodů zadrželi na začátku listopadu v jednom dni sedm kapsářů přímo při činu. Někteří okrádali turisty při prohlížení památek.

"Jiní zadržení nenechali poškozené dojet ani do centra metropole a o osobní věci je chtěli připravit například hned na eskalátorech metra Veleslavín při cestě z letiště," uvedl mluvčí.

Ve všech případech chtěli pachatelé ukrást věci, které měli lidé buď v příručních zavazadlech, nebo po kapsách. Zajímali je především peněženky, mobilní telefony, notebooky a další lehce zpeněžitelné věci. Zadrženým hrozí za krádež až dva roky vězení. Některým pak až tři roky, protože kradli opakovaně.

Témata:  Policie ČR Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy