Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík v metru napadl muže a ukradl mu telefon, odpyká si 2,5 roku

Oprava stanice metra Národní třída stála 671 milionů korun
Oprava stanice metra Národní třída stála 671 milionů korun
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Slovák Marek Miko (19) dostal dva a půl roku vězení za to, že letos v létě napadl ve vestibulu metra na Karlově náměstí v Praze kolemjdoucího muže a uloupil mu mobilní telefon. Soud mu také nařídil vyhoštění z ČR na dobu šesti let. Verdikt je pravomocný.

Podle dřívějších informací pražské policie se loupež stala 8. července zhruba hodinu po poledni. Do vestibulu stanice metra vešli tři mladíci a nejprve tam několik desítek minut postávali.

Když pak kolem nich procházel muž s telefonem, na kterém psal textovou zprávu, dal mu jeden z mladíků pěstí. Muž upadl na zem a mobil upustil, čehož útočník využil a přístroj vzal.

Pachatele zachytilo několik průmyslových kamer, Miko se po zadržení přiznal. "V minulosti byl opakovaně soudně trestán v zahraničí, především pro majetkovou trestnou činnost. Stejně jako státní zástupce se ihned po vyhlášení rozsudku vzdal práva odvolání," sdělil mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Ondřej Šťastný.

Témata:  krimi napadení soudy metro

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy