Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura má svaly, ale nemá mozek? Šéf SPD se pustil přímém přenosu do ČT, odpověď přišla obratem

Tomio Okamura hlasuje ve volbách do Sněmovny
Tomio Okamura hlasuje ve volbách do Sněmovny
Foto: Jakub Hněvkovský / INCORP images

Praha – Předseda hnutí Svoboda a přímé demokracie (SPD) Tomio Okamura tvrdě napadl Českou televizi, konkrétně reportérku z pořadu 168 hodin Kristinu Cirokovou. Šéf publicistiky ČT Marek Wollner na jeho slova zareagoval na svém facebookovém profilu.

„Vy nejste jen Česká televize, vy jste pořad 168 hodin. Dlouhodobě kritizujete hnutí SPD, dehonestuje nás a účelově dělá lži a výmysly ve svých pořadech,“ utrhl se na tiskové konferenci Okamura na reportérku.

Okamura zmínil jeden z dílů odvysílaných před volbami, kde mělo zaznít, že „Okamura má svaly, ale nemá mozek“. „Já to považuji za dehonestující,“ zlobil se politik s tím, že Česká televize by se takto chovat neměla. Zpravodajství ČT podle něj často šíří dezinformace, jako příklad uvedl vysílání o dění na Majdanu, nebo studio k volbám amerického prezidenta.. Dodal také, že ČT je jedním z největších dezinformačních médií v České republice.

To si ale nenechal líbit šéf publicistiky ČT„Tomio Okamura tvrdí, že pořad 168 hodin o něm před volbami vysílal nepravdu, že nemá mozek. Rád bych to uvedl na pravou míru: nebylo to před volbami, ale dlouho před nimi (v únoru) a znělo to trochu jinak,“ uvádí věci na pravou míru Wollner.

„V rozloučení, které má vždy lehce neuctivý, parodický nádech, moderátorka Nora Fridrichová pronesla doslova toto: 'Kde není mozkovina, tam je svalovina.' Tomio Okamura se totiž před kamerou ČT pochlubil, že jeho svaly na svlečeném těle obdivovala i Marine Le Penová,“ popsal zmíněný komentář novinář ČT.

Na závěr se pokusil kauzu v duchu pořadu 168 hodin odlehčit. „Jako šéfredaktor reportážní publicistiky bych si dramaticky vyhrocenou situaci z tiskové konference poslanců SPD dovolil odlehčit parafrází Bohuše z filmu Kurvahošigutntag: 'Váš mozek jsme sice neviděli, ale věříme, že ho máte',“ vzkázal Okamurovi.

Témata:  Tomio Okamura Česká televize

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy