Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka poslal vzkaz kritikům: ČSSD by měla přestat vysílat netolerantní signály,jinak přijde o voliče

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Z ČSSD po prohraných volbách sílí hlasy proti premiérovi Bohuslavu Sobotkovi. Ten dnes vzkázal, že pokud bude ČSSD vysílat netolerantní signály, přijde i o ty voliče, kteří jí v letošních volbách do Sněmovny zbyli.

Sobotka dnes reagoval na víkendovou výzvu jihomoravských straníků, aby se kvůli odpovědnosti za výsledek voleb vzdal mandátu poslance. "Sociální demokracie by se měla hodně rychle vzpamatovat, protože pokud bude vysílat takovéto negativní netolerantní signály, tak přijde i o ty voliče, kteří jí zůstali po těchto volbách," řekl dnes Sobotka.

Sociální demokracie, kterou Sobotka do červnového odstoupení z pozice předsedy i volebního lídra vedl, by se měla podle premiéra vrátit k pozitivnímu programu a prosazování zájmů svých voličů. "Měla by přestat v tomto zničujícím vnitrostranickém boji," konstatoval.

Sobotkou vedená vláda ve středu podá demisi v návaznosti na to, že minulý týden skončila ustavující schůze nové Sněmovny.

Po demisi Sobotka očekává, že bude jeho vláda vykonávat funkci v demisi. Období může být poměrně krátké, prezident Miloš Zeman avizoval, že by šéfa ANO Andreje Babiše mohl jmenovat premiérem ve středu 6. prosince a jeho chystanou menšinovou vládu pak v pátek 15. prosince. "Dokončíme mandát a já se pak budu soustředit na výkon mandátu ve Sněmovně. ČSSD je v opozici, takže to bude změna proti těm čtyřem letem, kdy jsem reprezentoval vládu. Budu si zvykat na roli opozičního poslance," uvedl Sobotka.

Témata:  Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM) vláda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy