Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena se pokusila unést v nákupním centru v Praze dvě malé dívky

Policie Praha
Policie Praha
Foto: Médea a.s.

Praha - Neznámá žena v brýlích se v pražském nákupním centru Eden v pátek a v sobotu pokusila unést dvě malé dívky. Ani jednou se jí to naštěstí nepodařilo.

Policie po únoskyni pátrala, zveřejnila její fotografii a žádala veřejnost o pomoc. Na webu to dnes uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Právě díky tomu byla policie při hledání úspěšná. "Kriminalistům se na základě operativně pátrací činnosti podařilo v podvečer ztotožnit osobu podezřelou z trestných činů únos ve stadiu pokusu. Jelikož se podle dosavadních zjištění jedná o osobu nezletilou, odvoláváme nyní v souladu se zákonem vyhlášené pátrání," uvedl Hulan v pondělí v 17:15. 

První pokus o únos se odehrál v pátek vpodvečer, žena v jednom z obchodů vzala do náruče a snažila se odnést 1,5letou dívku. Její sedmiletá sestra se tomu snažila zabránit. "Křičela na celé kolo o pomoc. Tohoto rozruchu si všimla náhodná kolemjdoucí, která únoskyni batole vzala z náručí a posléze ho vrátila mamince. Bohužel únoskyně využila vyvstalého zmatku a z místa utekla neznámo kam," popsal mluvčí. Policie se o tom dozvěděla v noci na neděli a prosí ženu, která dívku zachránila, aby se jako svědkyně přihlásila na tísňovou linku 158.

Další oznámení přijali policisté dnes s tím, že k události došlo v sobotu. Tentokrát se hledaná žena pokusila unést tříletou dívku, která před svou matkou a bratrem utíkala napřed a dostala se jim z dohledu za roh. "Objala ji a polohlasem jí říkala ´promiň, omlouvám se, to bude dobrý´," uvedl Hulan. Mezitím ale matka vyšla zpoza rohu a svou dceru vytrhla únoskyni z náručí. 

Témata:  Policie ČR únos / rukojmí děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy