Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédii v Kralupech vyšetřuje policie: Za smrt nezletilého chlapce hrozí až osm let vězení

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kralupy nad Vltavou - Policisté vyšetřují smrt nezletilého ve firmě v Kralupech nad Vltavou jako usmrcení z nedbalosti. Neštěstí se stalo v sobotu večer, na chlapce spadl těžký předmět.

"Vzhledem k věku chlapce nebudeme poskytovat žádné bližší informace," sdělila dnes mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Na místo tragédie vyjíždělo několik posádek záchranářů a přiletěla i letecká záchranná služba, mladík ale zemřel na místě. Policie nyní zjišťuje, zda byl chlapec v areálu s vědomím firmy a zda se pohyboval na místě, kde to bylo povoleno.

Za usmrcení z nedbalosti hrozí až tři roky vězení, v případě, že byla porušena povinnost vyplývající ze zaměstnání, povolání či dokonce byly hrubě porušeny předpisy o bezpečnosti práce, může trestní sazba pro pachatele stoupnout až k osmi letům vězení.

Témata:  úmrtí Středočeský kraj úrazy Policie ČR

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy