Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli sněhu řešila policie řadu nehod, vyjížděli i hasiči

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno - Sněžení a ledovka komplikovaly od rána provoz na jihomoravských silnicích. Policie na jihu Moravy jen dopoledne řešila tři desítky nehod, stejný počet jich zaznamenala za celou středu, řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na Vyškovsku byla zavřená silnice pro kamiony, na Břeclavsku zapadlý kamion vyprošťovali. Hasiči vyjížděli kvůli popadaným stromům.

Policie jen dopoledne zaznamenala třicítku nehod, vesměs lehčí. "Všechny nehody nám ale řidiči nehlásí, pokud k tomu není zákonný důvod, takže se o nich ani nedovíme," uvedl mluvčí.

Silnice na jihu Moravy byly i přes sněžení, které dnes zasáhlo většinu území kraje, sjízdné. Odpoledne sněžení místy přecházelo do deště až mrholení, poté ustalo. Teploty se stále pohybují kolem nuly, místy může vozovka namrzat, objevila se i ledovka.

Ráno se vytvořila třeba na výjezdu z Nikolčic na Břeclavsku, jízdní pruh tam byl nesjízdný pro nákladní automobily. Obdobná situace byla i na silnici mezi Křtinami a Bukovinou na Blanensku. Zcela uzavřená pro nákladní vozy těžší 12 tun byla během dne silnice mezi Podomím a Drnovicemi na Vyškovsku.

Hasiči mezi Lednicí a Mikulovem na Břeclavsku řešili zapadlý kamion, který se nedařilo vrátit na silnici. Na místo vyslali vyprošťovací vůz z Brna. Silnice byla podle potřeby hasičů několik hodin uzavřená či průjezdná kyvadlově.

Témata:  doprava počasí

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy