Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečas a Nagyová? To je obrovská láska, ale my jsme byli v obrovském nebezpečí, spustil Kraus

Jana Nečasová a Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Jana Nečasová a Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Soud za zneužití Vojenského zpravodajství uložil Janě Nečasové (dříve Nagyové) dvouletý podmíněný trest a pětiletý zákaz činnosti ve vedoucích funkcích státní správy. Obžalovaní zpravodajci dostali podmínky od 18 do 20 měsíců. Podle Jana Krause je tato kauza příkladem osudové lásky – skoro jako z díla slavného Williama Shakespeara.

„Možná jste si všimli, že skončil první rozsudek v kauze Nagyová. Je to kauza, která mě fascinuje. Je to shakespearovská kauza. Jde o zneužití pravomocí, tajných služeb, vojenské rozvědky, to všichni víme. Ale je tam ta obrovská láska,“ popisoval Kraus, čímž rozesmál publikum. „Vy se smějete, ale my romantici na to koukáme s určitým citem a pochopením, to se může stát každému Nečasovi,“ básnil Kraus.

Je to prý obrovská láska. „Oni chodí tak svorně k těm soudním líčení, je vidět, že mají takovou energii, že se mezi ně nic nedostane. Je to něčím dojemné – a na druhou stranu i hrůzostrašné, protože ta paní ovládala stát, prvního muže v zemi, využívala (i když tady je otazník) výzvědné služby. Oni jí mohli říct, že se zbláznila, ale rozvědčíci konali. A nikdo jsme to nevěděli,“ připomínal moderátor.

Nevěděla o tom ani média. „Čili my jsme byli v ohromném nebezpečí, ale měli jsme kliku, dostali jsme se z toho. Ale ponaučení pro nás, kteří nejedeme v rozvědkách, bych z toho měl hned dvě. Jedno – oni zatím ti rozvědčíci dostali podmínku. Přijde mi ale, že k úkolu, který dělali, není tak strašný trest. Ne, že bych volal po krvi, ale uvažuju, že bych i to taky někdy objednal. Protože to jde. Kde seženete takovou službu? Nikde," vysvětloval ve své show. 

A pak je to podle něj ta milostná linie. „Druhá věc je ta láska, kterou k sobě chovají, a zejména pan Nečas k paní Nagyové, kterou od nás, dámy, často vyžadujete. A my se držíme zpátky a zkrátka. A víte proč? Abychom neohrozili stát,“ dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus Jana Nagyová kauza Nagygate

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy