Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman: Poznám laika, který se vydává za odborníka

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Boskovice - Znám problematiku resortů a dokážu poznat totálního laika, který se vydává za odborníka, řekl dnes Miloš Zeman novinářům na tiskové konferenci v Boskovicích. Uvedl to před plánovanými schůzkami s kandidáty na budoucí ministry,

Ještě před konzultacemi, které zahájí na lánském zámku v polovině příštího týdne, si Zeman prostuduje životopisy nových členů budoucího kabinetu. "Jinak si myslím, že když tito lidé neuspějí, tak budou ve vládě vystřídáni, jak je obvyklé," řekl dnes Zeman na závěr své návštěvy Jihomoravského kraje.

Ač si Zeman přál, aby Babiš jména kandidátů do vlády neprozradil, jsou už známá jména všech ministrů s výjimkou ministra školství, kterým se podle neoficiálních informací má stát Robert Plaga. Babiš sestavil vládu z členů ANO doplněnou o odborníky.

Na dotaz, jestli Zeman považuje všechny ministerské nováčky za odborníky, přímo neodpověděl. Uvedl však, že za 25 let v politice zná problematiku resortů a ač nedokáže rozlišit průměrného odborníka od génia, pozná prý "totálního laika, který se vydává za odborníka".

Prezident jmenuje premiérem ve středu 6. prosince předsedu ANO Andreje Babiše, jeho vládu zřejmě o týden později. Babišova vláda zatím nemá vyjednanou podporu většiny Sněmovny a má být menšinová. Pokud důvěru nezíská, Zeman už dříve avizoval, že dá Babišovi i druhou šanci.

Témata:  Miloš Zeman ministerstva

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy