Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Staroměstském náměstí se dnes rozsvítí vánoční strom

Staroměstské náměstí v Praze
Staroměstské náměstí v Praze
Foto: EuroZprávy.cz

Praha - Na pražském Staroměstském náměstí se dnes v 16:30 rozzáří vánoční strom. Rozsvítí ho primátorka Adriana Krnáčová.

Vánoční strom stojí i na Václavském náměstí, také ten se rozsvítí poprvé dnes odpoledne. Vánoční trhy na obou náměstích v centru hlavního města letos nabízejí více než 120 stánků a na Staroměstském námětí je pro každý den připraven hudební program.

První rozsvícení vánočního smrku na Staroměstském náměstí doprovodí motivy z Mé vlasti Bedřicha Smetany. Pro očekávaný velký zájem se pořadatelé rozhodli slavnostní rozsvícení zopakovat ještě jednou o hodinu později, kdy zazní skladba z Krkonošských pohádek skladatele Vadima Petrova. Vánoční smrk letos do Prahy doputoval ze Středočeského kraje, vyrostl v Roztokách u Prahy a organizátoři ho vybrali z více než dvacítky navržených stromů.

Přímo pod stromem jsou umístěny dva betlémy, z toho jeden živý. Třetí betlém je v parku za Staroměstskou radnicí. Na náměstí stojí letos 99 stánků. Každý den od 16:00 doprovodí vánoční trhy hudební program. Celkem se na pódiu vystřídá 600 až 700 účinkujících.

Témata:  Praha Vánoční strom

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy