Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud bude znovu řešit kauzu nebezpečné extáze

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Brno - Krajský soud v Ostravě musí znovu řešit případ Jana Proroka a Pavla Sekaniny, kteří ve Frýdku-Místku prodali tablety extáze se silným účinkem dvacetileté dívce.

Dostali nepodmíněné tresty. Dívka málem zemřela. Dovolání Proroka a Sekaniny vyhověl Nejvyšší soud, zjistila ČTK z justiční databáze.

"Krajský soud v Ostravě by měl znovu právně posoudit jednání obžalovaných a znovu rozhodnout," uvedla mluvčí krajského soudu Lucie Olšarová. Nejvyšší soud má pochybnosti o tom, zda zavinění obžalovaných pokrývá "celou příčinnou souvislost", jež vedla k závažnému následku.

Neštěstí se odehrálo 4. dubna 2015. Dívka si drogu v modifikované a mnohem silnější variantě vzala v tanečním klubu. Po aplikaci drogy jí selhaly orgány. Soudy v Ostravě a Olomouci vyměřily Prorokovi a Sekaninovi pětileté tresty vězení za těžkou újmu na zdraví.

Mladíci dívku upozorňovali na to, že jde o silnou drogu. Když začala mít problémy, chtěli jí zavolat záchrannou službu, ale to odmítla. Poté jí začaly selhávat orgány a zkolabovala, záchranku následně zavolali svědci, následovala úspěšná resuscitace.

Témata:  soudy Ostrava drogy

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy