Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinec byl vyšetřován kvůli vydírání a drogám, policisté u něj našli i vzácný herbář

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Robert Pavelka, EuroZprávy.cz

Praha - Do depozitáře Uměleckoprůmyslového muzea v Praze se v těchto dnech vrátil chybějící herbář ze 16. století. Starožitnou knihu našli policisté při odhalování případu rozsáhlé trestné činnosti.

Ve svém bytě ji měl sedmatřicetiletý cizinec, který čelí žalobě z vydírání a z pokusu o výrobu drog. Média o tom dnes informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Podezřelý muž byl zadržen na základě evropského zatykače v Polsku. Podle kriminalistů patřil ke skupině z bývalého Sovětského svazu, která se v Česku dopouštěla násilné trestné činnosti. Dvojice vyděračů z této skupiny už byla v Česku odsouzena. Třetí však utekl na rodnou Ukrajinu. Zadržet se ho podařilo na letišti v Polsku, odkud byl vydán ke stíhání do Česka.

Podle kriminalistů se muž spolu s dalšími komplici dopustil vydírání při vymáhání peněz. Navíc kontaktoval dvě osoby, aby pro něho vyrobily pervitin. Oba výrobce však policisté zadrželi ještě před výrobou. Na muže již byla podána obžaloba a hrozí mu až deset let vězení.

Témata:  krimi EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy