Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští policisté zadrželi hledaného cizince, měl se podílet na kopírování platebních karet

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Čeští policisté ve čtvrtek zadrželi cizince, který je podezřelý z toho, že se jako člen organizované skupiny podílel na kopírování platebních karet.

Zatykač na čtyřiatřicetiletého muže kvůli tomu vydala italská justice. Zatčení bylo součástí mezinárodní operace, na které se podílela kromě české také italská a bulharská policie. O akci dnes informovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Při zátahu s krycím názvem Neptune byli zatčeni čtyři lidé. Jednoho podezřelého zadrželi policisté v Česku, další tři v Itálii. Podle vyšetřovatelů jde o skupinu, která umístila na desítky bankomatů miniaturní kamery a zařízení sloužící ke zkopírování údajů z platebních karet.

Při zásahu proti skupině policisté objevili více než 50 padělaných kreditních karet. Detektivové zároveň shromáždili důkazy o podvodných mezinárodních transakcích v hodnotě přes 50.000 eur (přibližně 1,3 milionu Kč).

Témata:  krimi EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy