Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O podpoře Ondráčka rozhodne ANO až příští týden

Zdeněk Ondráček
Zdeněk Ondráček
Foto: Česká televize

Praha - Hnutí ANO se rozhodne o případné podpoře komunisty Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS až před volbou složení komise, která se uskuteční příští pátek. Dnes Ondráček na žádost hnutí přišel na zasedání poslanců a odpovídal na jejich dotazy.

Šéf sněmovní frakce ANO Jaroslav Faltýnek uvedl, že ráno o změnu nominace požádal předsedu KSČM Vojtěcha Filipa a šéfa sněmovního klubu KSČM Pavla Kováčika, současně pozval Ondráčka na jednání klubu. "Poslanci se zamyslí," uvedl po jednání klubu Faltýnek.

Podobně se vyjádřil i předseda SPD Tomio Okamura. Uvedl, že nominaci považuje za nešťastnou, poslanci jeho frakce podle něj očekávají, že je Ondráček o podporu požádá a přijde na klub. Poznamenal, že se před týdnem zástupci všech sněmovních stran dohodli na poměrném zastoupení v komisích a obsazení komise ke kontrole GIBS nechali na dohodě KSČM a ČSSD.

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš dnes na tiskové konferenci odmítl komentovat otázku a vztah mezi případným odmítnutím Ondráčka a hlasováním KSČM o podpoře menšinové vlády ANO. Uvedl, že komunisté podporu vládě Andreje Babiše neslíbili, uvedli pouze, že si ji dovedou představit za mimořádné situace a splnění jistých podmínek.

Témata:  Zdeněk Ondráček Jaroslav Faltýnek Hnutí ANO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy