Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Má Zeman místo nohy protézu? Prezident novináře zaskočil neobvyklou výzvou

Odvolil i prezident Miloš Zeman
Odvolil i prezident Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – S blížícími se prezidentskými volbami se stále hlasitěji spekuluje o zdravotním stavu stávající hlavy státu. Objevily se zvěsti, že Miloš Zeman trpí rakovinou a že mu zbývá jen několik měsíců života, nebo že podstoupil amputaci nohy a že nosí protézu, aby vše utajil. První zprávu, kterou šířil brněnský radní Svatopluk Bartík, Hrad i Zemanův lélař důrazně odmítli, tu druhou popřel sám Zeman.

Už několik týdnů se nejen na sociálních sítích spekulovalo o tom, že má Miloš Zeman místo jedné nohy protézu. Lidé přitom poukazovali na záběry z oslav 28. října, kdy prezident ukázal nejistou chůzi a velmi hubenou pravou nohu. Je přitom známo, že prezidenta trápí neuropatie dolních končetin, kterou trpí dlouhodobě.

Mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček spekulace o amputaci nohy a protéze ihned důrazně odmítl. Aby zamezil spekulacím, nabídl Zeman při své cestě po jižní Moravě zájemcům, aby si na jeho nohu sáhli. „Kdyby si někdo chtěl sáhnout na mou pravou nohu, aby se přesvědčil, že tam nemám protézu, tak jsme mu při odchodu k dispozici,“ prohlásil na setkání v Boskovicích.

Příležitosti využil například reportér Novy. „Dovolte mi, abych si vyhrnul nohavici. Sáhněte si, pane redaktore,“ řekl mu prezident. „Mně to připadá jako noha,“ odvětil mu následně novinář. „Skoro ano. Víte, teď jsou ale ty umělé protézy, které mají zvláštní vyhřívání, takže ta protéza může být i teplá. Nenechte se obelstít,“ zažertoval Zeman.

Témata:  Miloš Zeman zdraví

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy