Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš ostře: ANO na hlasování o podpoře v boji o Hrad nemá čas

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Hlasování mezi členy ANO o tom, který prezidentský kandidát získá podporu hnutí, se oproti očekávání neuskuteční.

Není na to čas, sdělil předseda ANO Andrej Babiš Lidovým novinám (LN). Vítěz sněmovních voleb tak v boji o Pražský hrad nikoho nepodpoří, napsal dnes server Lidovky.cz.

Původně měli členové hlasovat o tom, jestli bude mít ANO vlastního kandidáta do prezidentské volby, a nejčastěji se mluvilo o dosluhujícím ministru obrany Martinu Stropnickém. Po sněmovních volbách Babiš oznámil, že hnutí svého kandidáta nepostaví. Zároveň uvedl, že referendum mezi členy může pro podporu ANO vybrat některého ze známých uchazečů o funkci hlavy státu. Hlasovat se ale nebude.

"Už na to nemáme čas, máme jiné starosti. Řešili jsme to i na předsednictvu, musíme pracovat na programovém prohlášení vlády, nejde to ani z kapacitních důvodů," uvedl Babiš. "Všichni jsou gramotní, rozhodnou se podle sebe, nečekají na názor nějakého Babiše," dodal.

Funkci na Hradě chce obhajovat Miloš Zeman. Babiš několikrát popřel, že mezi ním a Zemanem existuje dohoda o vzájemné podpoře. Pokud seznam kandidátů nezmění soud, o prezidentský úřad bude Zeman soupeřit s osmi vyzyvateli.

Témata:  Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy