Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se sejdou odpůrci migrace, hrozí demonstrace

Tomio Okamura (SPD)
Tomio Okamura (SPD)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - V Praze se dnes koná konference evropských protiimigračních stran. Na akci, kterou pořádá Svoboda a přímá demokracie (SPD), budou jednat o tom, zda by Evropskou unii neměla nahradit spolupráce suverénních zemí.

Už v pátek se asi tři stovky lidí sešly na protestním pochodu Prahou. Další demonstrace i blokáda pražského Top hotelu, kde se bude konference konat, se plánují na dnešek.

V pátek měl účastníky konference nazvané Za Evropu suverénních národů přivítat v Poslanecké sněmovně předseda hnutí SPD Tomio Okamura. ČTK řekl, že podle pozvaných politiků by měla Evropskou unii nahradit spolupráce suverénních zemí, zůstal by ale zachován volný pohyb osob, služeb, zboží a kapitálu. Páteční jednání bylo uzavřené a kvůli výhrůžkám vůči některým účastníkům nechtěl Okamura předem ani zveřejnit jeho čas.

Veřejná část konference se koná dnes od 17:00 v Top hotelu na Chodově, organizátoři dnešní demonstrace svolávají blokádu místa na 15:00 k Národnímu archivu. Několik občanských iniciativ pak startuje svůj protest ve 14:00 u metra Roztyly a jeho účastníci se také vydají k hotelu.

Témata:  Praha Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy