Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hvězda světového formátu? Okamura otevřeně promluvil

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Korzo

Praha - Předsedy strany Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura si všímají média i v zahraničí. Pro irský deník se vyjádřil, že chce moc vrátit do rukou českého lidu.

V pražské restauraci se předseda SPD Okamura sešel s novinářem z irského deníku The Irish Times. Novinář se v článku o česko-japonském podnikateli pozastavil nad jeho úspěchem, když ještě v mládí sbíral odpadky a prodával popkorn. Vypracoval se v úspěšného podnikatele, jenž v říjnových volbách slavil s hnutím SPD velký úspěch. Okamurův projekt volilo více jak 10 % voličů. 

K nadcházejícím prezidentským volbám se Okamura vyjádřil v tom smyslu, že si přeje, aby budoucí hlava státu souhlasila s jeho čtyřmi hlavními principy: podpora přímé demokracie a obecného referenda, protiislámská politika, odmítání migrace, silné vlastenectví.

"Česká média mě nazývají xenofobem a rasistou. Copak ale můžu být rasista, když mám tyhle oči a jsem napůl žlutý?" ptá se Okamura a dodal: "Současná politická garnitura a oligarchové si myslí, že myšlenka přímé demokracie je extremistická. Jak ale může být extremistická, když pro ni hlasovali občané?" dodává předseda SPD.   

Témata:  Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie Irsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy