Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hromadná nehod na D10 u Mladé Boleslavi: Havarovalo pět aut a sanitka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mladá Boleslav - Na D10 nedaleko Mladé Boleslavi ve směru na Prahu havarovalo dnes ráno pět osobních aut a sanitka. Dva lidé se zranili. Dálnice byla nejdříve průjezdná jedním pruhem, poté musela být uzavřena.

"Důvodem nehody bylo nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky," řekla ČTK policejní mluvčí Markéta Johnová. Požití alkoholu před jízdou bylo podle ní u všech řidičů vyloučeno.

Nabouraná sanitka patřila středočeské záchranné službě, v tu chvíli jela od případu a kromě posádky byla prázdná. "Auto je pojízdné, jiný řidič do sanitky narazil zezadu," uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Hasiči se s velkým počtem nehod setkávají od brzkého rána. "Vyjížděli jsme již k 11 nehodám, nejvíce jich bylo v severní části regionu," řekl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

"Silnice sjízdné jsou, ale místy to bohužel namrzá, protože je pod nulou, takže jsou úseky, kde to klouže. Bylo pár dopravních nehod, řidiči s tím musí počítat," řekl dispečer silničářů. Největší problém je podle něj na odkrytých silnicích třeba mezi poli.

Další nehoda se stala na 31. kilometru dálnice D10 ve směru na Mladou Boleslav. Osobní auto tady na namrzlé vozovce narazilo do svodidel. Nikdo se nezranil.

Témata:  dopravní nehody Mladá Boleslav

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy