Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská zoo tento rok loňský návštěvnický rekord nepřekonala

Zoo Praha
Zoo Praha
Foto: ZOO Praha

Praha - Pražskou zoologickou zahradu letos navštívilo 1,445.126 lidí. Jde tak o druhý nejlepší výsledek za dobu její existence.

Končící rok považuje zoo za úspěšný také kvůli řadě chovatelských úspěchů. Na svět v ní letos přišlo 1261 mláďat 219 druhů zvířat. Na svém twitterovém účtu o tom dnes informoval ředitel zahrady Miroslav Bobek.

Zatím nejvyšší návštěvnost měla trojská zahrada loni. Letošní výsledek za tímto rekordem zaostal ale jen o 3227 návštěvníků. "Dá se říci, že nebýt vichřice Herwart, kvůli níž byla zoo dva dny zavřená, byla by rekordní návštěvnost překonána dva roky za sebou," uvedl Bobek.

Mezi největší chovatelské úspěchy pražské zoo v letošním roce patří narození mláděte papouška kakadu palmového, které se vylíhlo 20. dubna. Jde o samičku, která je jediným mládětem tohoto druhu odchovaným v roce 2017 v evropských zoologických zahradách a současně prvním přirozeně odchovaným mládětem v rámci českých a slovenských zoo.

Témata:  Zoo Praha

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy