Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Začátek roku byl v Česku tragický: V prvních hodinách umírali lidé

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - V prvních hodinách nového roku zemřeli při dopravních nehodách tři lidé, všechny srazila auta. Loňských 507 usmrcených na českých silnicích je přitom nejpříznivější výsledek od roku 1961, kdy policie zavedla ucelenou statistiku.

Šestadvacetiletou cizinku srazil řidič pod vlivem alkoholu v Praze na rohu Myslíkovy a Spálené ulice. Policie dostala hlášení o nehodě kolem 03:00. Chodkyně na místě svým zraněním podlehla. "Orientační dechová zkouška, která byla na místě řidiči provedena, byla pozitivní," uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Policisté řidiči naměřili přes dvě promile alkoholu, řidiče podezírají z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což hrozí až osmiletý trest vězení.

Osmnáctiletého chodce srazilo osobní auto kolem 02:20 na silnici první třídy číslo 11 v Hrádku na Frýdecko-Místecku. Mladík na místě zemřel. Automobil řídil jednatřicetiletý muž, který nebyl ovlivněn alkoholem, řekla ČTK policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Řidič po nehodě skončil s poraněním hlavy v třinecké nemocnici, uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Při přebíhání dálnice D1 v Brně zemřel zhruba půl hodiny po půlnoci řidič havarovaného auta. Naboural ve směru na Ostravu, smrtelná nehoda se stala ve směru na Prahu. Provoz na dálnici byl kvůli tomu zhruba čtyři hodiny zastavený a policisté auta odkláněli přes Brno.

Tři zraněné si vyžádala nehoda dodávky v Broumově na Náchodsku, stala se po 05:00. "Zdravotníci na místě ošetřili tři mladé muže. Dva utrpěli lehká zranění a po ošetření byli převezeni do nemocnice v Náchodě. Zranění třetího muže byla vážná, a proto jej záchranáři museli převézt do královéhradeckého traumacentra," řekl mluvčí zdravotnických záchranářů Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Témata:  dopravní nehody nehody aut

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy