Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká pošta zdražuje. Kolik zaplatíme za dopis a kolik za balík?

Česká pošta, ilustrační fotografie
Česká pošta, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česká pošta upravuje od 1. 2. 2018 svoji cenovou politiku. Cenu známky na obyčejný dopis do 50 gramů zvýší o tři koruny na 19 Kč. Cena doporučeného psaní vzroste o šest korun na 44 Kč. Balíky o hmotnosti do dvou kg nezdraží.

"Cílem České pošty je nabídnout občanům ČR takové portfolio poštovních i nepoštovních služeb, aby byly uspokojeny všechny jejich potřeby a požadavky jak z hlediska kvality, tak i dostupnosti. Výhodnější ceny ve srovnání se základním ceníkem získají držitelé Zákaznické karty České pošty, kterou si mohou zdarma pořídit na pobočkách České pošty nebo prostřednictvím internetu na www.zakaznicka-karta.cz," sdělil mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Pošta naposled zvyšovala cenu známky pro vnitrostátní doručování v roce 2016, kdy její cena stoupla o tři koruny na 16 Kč. Loni pošta zdražila posílání doporučených a cenných balíků po ČR i do zahraničí.Množství posílaných dopisů v posledních letech klesá. V roce 2016 se snížil počet doručených obyčejných psaní o 11 procent.

Česká pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. V roce 2016 vykázala zisk 193 milionů korun při výnosech 19,4 miliardy Kč.

Témata:  Česká pošta zdražování

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy