reklama

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) a ředitel úřadu regionální rady Kamil Munia se mají k záležitosti vyjádřit dnes na společné tiskové konferenci.

Munia před Silvestrem údajně řekl, že zprávu OLAF uvolní hned, jak bude předložena. "Když jsem s ním hovořil ve čtvrtek dopoledne, tak mě ujistil, že bude součástí materiálů, které dostaneme jako podklady na jednání výboru. Takže budeme mít deset dní na to, abychom se s tím seznámili," uvedl člen výboru za opoziční STAN Věslav Michalik.

Nakonec se ale prý dozvěděl, že výboru mají stačit informace zveřejněné ministerstvem financí. "My s tím nesouhlasíme, nevidím důvod, abychom jednali o vyjmutí," dodal Michalik.

Zprávu požaduje také člen výboru za ODS Michael Pánek, který tvrdí, že mu ji Munia odmítl vydat na příkaz hejtmanky. Pokorná Jermanová i Munia to ale už ve čtvrtek odmítli. "Obrátila jsem se na ředitele Úřadu regionální rady ROP Střední Čechy už před koncem roku, abych se s dokumentem mohla seznámit. Bohužel jsem jej zatím neobdržela," vyjádřila se podobně další členka výboru za ODS Jana Poláková.