Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První místopředsedkyní Pirátů se stala poslankyně Olga Richterová

Česká pirátská strana
Česká pirátská strana
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - První místopředsedkyní Pirátů byla dnes na sjezdu v Brně zvolena poslankyně Olga Richterová. Dalšími místopředsedy se stali poslanec Radek Holomčík, předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek a poslanec Mikuláš Peksa.

Richterová a Holomčík jsou v předsednictvu nováčky, nahradili místopředsedu Sněmovny Vojtěcha Pikala a Martina Šmída, kteří už nekandidovali.

Richterová získala ve druhém kole volby 198 z 276 odevzdaných hlasů. Pro Holomčíka hlasovalo 162 Pirátů, pro Michálka 152 a pro Peksu 136. Do předsednictva se nedostali poslanec Petr Třešňák a ředitel vydavatelství Altar Martin Kučera, kteří shodně získali 130 hlasů.

Už v prvním kole neuspěli ředitel zdravotnické neziskové organizace InAverz Zdeněk Hřib a vysokoškolský pedagog Giuseppe Maiello. Maiellovi ještě před fórem vytýkali v internetových diskusích někteří členové Pirátské strany jeho postoje k zahraniční politice.

"Čekají nás změny, máme o něco více lidí, ale pořád jsme stranou, která je na počet členů poměrně malá. Doufám, že budeme i dál táhnout za jeden provaz a výsledky nám to za čtyři roky vrátí," řekl po volbě Michálek.

Témata:  Česká pirátská strana Jakub Michálek (Pirátská strana)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy