Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pelikán jmenoval bývalého poslance ČSSD Tejce svým náměstkem

Jeroným Tejc
Jeroným Tejc
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) jmenoval svým náměstkem Jeronýma Tejce, který po podzimních sněmovních volbách odešel z ČSSD. Bývalý šéf poslaneckého klubu sociálních demokratů se stal náměstkem k 5. lednu. O tom, že ho Pelikán angažuje, se spekulovalo už od prosince.

Hlavním úkolem Tejce bude komunikace s poslanci, senátory a "dalšími subjekty zúčastněnými na legislativním procesu", sdělilo dnes tiskové oddělení ministerstva.

"Jeronýma Tejce jsem oslovil s ohledem na jeho schopnosti a zkušenosti v oblasti legislativního procesu a s ním souvisejících politických jednání," vzkázal Pelikán.

"Jsem rád, že mou nabídku přijal, a jsem přesvědčen, že jeho působení povede k efektivnějšímu projednávání návrhů ministerstva spravedlnosti v Parlamentu i k vyšší kvalitě nově přijímaných předpisů," dodal ministr.

Témata:  Robert Pelikán Jeroným Tejc Ministerstvo spravedlnosti ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy