Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman bude znovu zvolen? Další období nevydrží. Nahradit ho má Tomio, tvrdí Okamurův bratr

konference protiimigračních stran v Praze (17. 12. 2017)
konference protiimigračních stran v Praze (17. 12. 2017)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Starší bratr Tomia Okamury Hayato varuje před blízkým vztahem a určitou formou spolupráce mezi SPD a prezidentem Milošem Zemanem. Naznačil také, jaké problémy to může již brzy přinést.

Hayato Okamura připomíná, že Miloš Zeman se před nedávnem osobně zúčastnil celostátního sjezdu Tomiovy SPD. „Pronesl na něm pak dosti vstřícný, až pochvalný projev. Připravené gesto mělo legitimizovat českou krajní pravici - a učinit ji stravitelnější, přijatelnější pro širší veřejnost,“ zdůraznil bratr šéfa hnutí SPD.

Zároveň poukazuje na to, že už předtím se dosluhující prezident a Tomio sešli. Došlo k tomu těsně před vypršením lhůty k podání prezidentské kandidatury. „A zjevně se dohodli na vzájemné podpoře. Tento plán nyní naplňují. Nebude také žádnou náhodou, že se pak o týden později - a přibližně měsíc před volbou nové hlavy našeho státu - sjely do Prahy mezinárodní špičky protievropské a prokremelské krajní pravice,“ shrnuje nedávné dění Hayato Okamura.

To vše podle něj není náhoda. „Vystoupení Tomia bok po boku s Marine Le Pen a Wildersem - pouhý týden po „přátelské" návštěvě Miloše Zemana na sjezdu SPD - mělo být dalším signálem. O legitimitě, přijatelnosti a síle hnutí, které zjevně rozkládá jednotnou mírovou Evropu těžce vybudovanou v období po 2.světové válce. Proudu, který nyní žene náš desetimilionový národ žijící uprostřed kontinentu v sevření mezi Rusy a Němci do slabosti a izolace,“ varuje.

Pro Kreml je teď prý nejvyšším zájmem, aby byl v nadcházejících volbách znovu zvolen jemu nakloněný pan Zeman - a nikoliv prozápadní kandidát jako je Jiří Drahoš, či Pavel Fischer. „Ony kruhy zároveň dobře vědí, že Miloš Zeman další funkční období pravděpodobně zdravotně nevydrží - a mají už připraveného nástupce: Tomia,“ tvrdí Hayato.

Nastiňuje také, co se může po volbách stát. „Po znovuzvolení pana Zemana může následovat takovýto scénář: Za několik měsíců v české společnosti zcela převládne emoce strachu a ještě posílí trend k izolaci od Evropské unie. V této situaci - přes všechny nynější hezky znějící, ale právně nezávazné (předvolební) sliby - znovuzvolený prezident vyhlásí předčasné volby do Poslanecké sněmovny. A z nich vzejde triumvirát Babišova ANO, Tomiovy SPD a komunistů ještě silnější než doposud - možná už získá ústavní většinu,“ tvrdí Okamura.

Jeho bratr Tomio pak prý při koaličním vyjednávání „přitlačí" - a za pasivity, ba tichého souhlasu prezidenta Zemana a Babiše dojde k vyhlášení referend o vystoupení z EU a NATO. „A občané si je skutečně odhlasují. Následovat budou mezinárodně-politické, bezpečnostní a ekonomické ochromení a izolace našeho národa. Budeme pak v dalších letech zakoušet čím dál tím tvrdší přímý diktát mocnějších - a časem pak můžeme očekávat novou vojenskou okupaci své země,“ dodal Hayato Okamura.

Témata:  Tomio Okamura Miloš Zeman Hayato Okamura

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy