Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec dostal nominace na šéfa ČSSD

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Tachov - Statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec dostal už od několika okresních organizací nominaci na funkci předsedy strany. Zatím naposledy ji získal dnes večer od okresní organizace Tachov, v úterý mu vyjádřila podporu na předsedu sociální demokracie jeho domovská organizace Plzeň-město.

O podporu nikde nežádal, je to spíš spontánní návrh okresních organizací, řekl dnes Chovanec ČTK. Zatím se nerozhodl, zda se bude o funkci předsedy strany ucházet, uvedl ale, že o tom stále víc přemýšlí.

V Tachově mu vyjádřila podporu na doporučení okresního výkonného výboru převážná většina členů okresní konference, řekl ČTK předseda ČSSD na Tachovsku Václav Votava. Naopak sociální demokraté z jižního Plzeňska dnes nominaci pro Chovance neschválili.

"Těsnou většinou návrh na nominaci na předsedu ČSSD pro Milana Chovance neprošel," řekl člen okresního výkonného výboru strany za Plzeň-jih Zdeněk Honz. "Dostal jsem nominaci asi ze čtyř okresů - z Domažlic, Plzně-města a z dalších dvou mimo náš kraj," uvedl v podvečer Chovanec ještě před hlasováním tachovské ČSSD.

"Já ještě nejsem rozhodnutý, jak jsem říkal, že se té kandidatury chopím. Ale víc a víc o tom uvažuji, protože jsem si myslel, že se stmelíme za jednou osobností, kterou vygenerujeme," řekl ČTK úřadující předseda ČSSD. Osobností se podle něj hlásí víc, a soutěž tak bude širší a pestřejší. "Některé ty tváře nejsou úplně nové, tak víc a víc zvažuji, že do toho půjdu," dodal.

Témata:  Milan Chovanec Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy