Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezidentští kandidáti u uren. Topolánkova manželka popíchla Zemana

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezidentský kandidát Mirek Topolánek s manželkou Lucií Talmanovou dnes před 15:00 odevzdali v Praze 6 hlas v prvním kole voleb. V hudební škole v pražských Kunraticích krátce po 15:00 odvolil Petr Hannig, další s uchazečů o Hrad.

"Doufám, že bude velká účast, protože nemají tak často voliči možnost volit prezidenta republiky," řekl Topolánek. Zároveň uvedl, že volební účast podle něj nemá vliv na sílu mandátu prezidenta. "Jestli někdo zůstane doma, tak hlasuje nohama. Je to jeho problém. Vlastně i tím, že zůstává doma, vyjadřuje nějaký svůj politický postoj," řekl.

Volební kampaň označil za korektní, ale místy trochu nudnou, k čemuž podle něj přispěl i formát debat, kdy nebylo možné zabývat se některými tématy do hloubky. "Vážím si svých protikandidátů, kteří byli ochotni se se mnou utkávat," řekl. Podle Talmanové v debatách i v celé kampani chyběl Zeman. "Samozřejmě mi tam chyběl hlavní aktér, který se zachoval neskutečně zbaběle," řekla k rozhodnutí hlavy státu nediskutovat s ostatními osmi kandidáty.

Hannig prozradil, že volil sám sebe. "Když už jsem do toho vložil tolik síly a úsilí, tak ten poslední akt k tomu patří," uvedl. Odhadl, že by se voleb mohlo zúčastnit zhruba 65 procent lidí. Podle něj se může stát, že se o prezidentovi rozhodne v druhém kole a vyhraje ten, kdo nyní skončí na druhém místě.

Naznačil, že by mu žádný ze současných kandidátů na prezidenta ve funkci hlavy státu nevadil. "Já jsem pozitivní člověk a já se na každého dívám z té pozitivní stránky," podotkl Hannig.

Témata:  Mirek Topolánek Petr Hannig Lucie Talmanová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy