reklama

Volební místnosti se otevřely v pátek, poslední hlasy pak budou moci lidé odevzdat v sobotu před 14:00. Právě v tu dobu hlasování končí. Pokud nikdo z kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů, bude se druhé kolo konat o 14 dní později.

Právě v době konání prvního hola chystá Primeros speciální akci. „I když Miloš Zeman už pár let vypadá jako zombie, zdá se, že pro jeho voliče ani blížící se rozklad není překážkou. My v Primerosu máme děs z dalšího množení jeho voličské crew. A proto jsme se rozhodli přiložit kondom k dílu,“ uvádí se v pozvánce na sociálních sítích.

Tato akce má dokonce stanovený „program“:

10.00 názorná ukázka: jak se milovat přes oblečení, pokud nemáte kondom
11.00 diskuse s voliči Miloše Zemana na téma, jak uvařit ovarovou hlavu
12.00 názorná ukázka: jak nasadit kondom na orgán voliče Miloše Zemana
13.00 polední pauza
14.00 skupinová terapie voličů Miloše Zemana na téma: „Jaká traumata z dětství mě vedou k volbě Miloše Zemana?"
15.00 hromadný nácvik nasazování kondomů mezi voliči Miloše Zemana
16.00 duchovní slovo kardinála Duky
17.00 odpolední svačinka a cigárko
18.00 tombola - hlavní cenou je doživotní zásoba Primerosek
19.00 - 22.00 volná zábava, návrat domů

Tato recesistická událost řadu Čechů zaujala, na facebooku o ni projevilo zájem 5,6 tisíc lidí, asi tisícovka označila, že se „zúčastní“.

Událost komentují nejen odpůrci Miloše Zemana, ale i jeho příznivci, kteří současnou hlavu státu brání. „Hlavní cena v tombole jsou granule pro ovčáčka?“ rýpnul si jeden z diskutujících. „Správná akce. Volič státníka a vlastence M.Zemana neopomene nejen ochranu státu, kultury a tradic, ale také svého zdraví a těla,“ přidal se další.

Radě lidí ale tuto akci za vtipnou nepovažuje. „Jistě zvolte si nějaké vítače, nebo zloděje. Pak si ten kondom klidně vezmu. Protože pak se do takové doby děti dovést nehodí. Volím názor a né vzhled. Proto volím Zemana,“ vzkázal jeden z prezidentových příznivců. „Aneb jak neunést prohru, možná by jste si měli tu ochranu nasadit sami..“ napsal organizátorům další uživatel. „„Jste tak ubozííííí!!! Styďte se..." nebo „Trapáci. Zeman zvítězí a vy se třeba zblázněte!“ napsali další podporovatelé Zemana.