Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Topolánek ve druhém kole podpoří Drahoše

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezidentský kandidát Mirek Topolánek považuje za výhru už to, že probudil z letargie lidi i sám sebe. Řekl to svým podporovatelům ve volebním štábu.

"Už jsme vyhráli. Probudil jsem z letargie lidi i sám sebe. Jestli se mi něco nelíbí, tak se proti tomu mohu stavět," řekl Topolánek podporovatelům. Potom jim poděkoval za podporu. "Podařilo se nám vzbudit naději a to je to nejcennější. Byl můj sen, že se podařilo vzbudit naději u lidí, kterým se nelíbí, kam tahle země kráčí," dodal.

"Když náhodou postoupíme, tak prosím lidi ze štábu, kteří budou připravovat druhé kolo, aby moc nepili," vyzval svůj volební štáb. "Pokud náhodou prohrajeme, nevadí. Vnesli jsme do kampaně nový prvek a to je politika. Prezident by měl být politik," dodal.

Topolánek poté vyzval před druhým koleb voleb hlavy státu své voliče, aby hlasovali pro někdejšího předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše. Má podle něj šanci porazit současného prezidenta Miloše Zemana. Po sečtení zhruba osmdesáti procent okrsků měl Topolánek čtyři procenta a uznal svou porážku. Popřál posupujícím do druhého kola, tedy zřejmě Drahošovi a Zemanovi.

"Chtěl bych vyzvat všechny podporovatele, aby dali hlas Drahošovi, bude to dobrá volba pro Českou republiku. Ve druhém kole, pokud se síly spojí, nebude bez šance," uvedl Topolánek na tiskové konferenci ve svém štábu. Zatím nechtěl hodnotit důvody svého neúspěchu.

Témata:  Mirek Topolánek volby volby 2018

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy