Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Topolánek už se vrátil k práci ve firmách, které patří do holdingu Křetínského

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Expremiér a neúspěšný prezidentský kandidát Mirek Topolánek se ode dneška vrátil k práci ve firmách, které patří do Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského.

Topolánek získal 4,3 procenta hlasů a do druhého kola nepostoupil. Z devíti kandidátů obsadil šesté místo. Ve druhém kole voleb, které se uskuteční 26. a 27. ledna, podpořil Jiřího Drahoše. Bývalému předsedovi ODS na kampaň přispěla řada známých z politiky i byznysu včetně většinového majitele EPH Křetínského, který mu poslal 350.000 korun.

Topolánek působí jako člen představenstva monopolního slovenského přepravce plynu Eustream a jako předseda dozorčí rady Elektrárny Opatovice. Po oznámení kandidatury na prezidenta výkon těchto funkcí pozastavil.

"Mohu potvrdit, že pan Mirek Topolánek dneškem počínaje obnovil svou pracovní činnost ve firmách, které jsou součástí holdingu EPH," uvedl dnes mluvčí holdingu Daniel Častvaj.

Témata:  Mirek Topolánek EPH

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy