Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

SPD má v plánu jednat o programu, resortech i vládní koalici

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Jakub Hněvkovský / INCORP images

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie je připraveno ve druhém kole sestavování vlády jednat o programu, resortech i vládní koalici. Novinářům to dnes řekl místopředseda strany Radim Fiala.

Program nynější vlády Andreje Babiše (ANO), která dnes ve Sněmovně nedostala důvěru, SPD kritizuje. Podle Fialy nabízel v dolní komoře každému trochu, což není dobrý koncept.

"My jsme dlouhodobě říkali, že vládě důvěru nedáme. Jsme konzistentní, jak říkáme, tak postupujeme," uvedl Fiala. SPD měla ke kabinetu personální i obsahové výhrady, připomněl. ANO podle něj s SPD nekonzultovalo programové body, aby obě hnutí mohla hledat kompromis. "V programovém prohlášení bylo pro každého trochu a myslíme si, že to není dobrý koncept. Tento projekt musel prohrát," řekl.

Při druhém pokusu však je SPD připravena vyslechnout si programové priority, jednat s ANO o resortech a koaliční vládě. "Uvidíme, jak to bude postupovat," uvedl Fiala.

Témata:  Svoboda a přímá demokracie vláda Tomio Okamura

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy