Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dálnice D1 je na Vysočině stále nesjízdná

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Jihlava - Kolem 99. kilometru dálnice D1 u Větrného Jeníkova na Vysočině byl po odpoledních nehodách více než tří desítek vozidel obnoven provoz dvěma pruhy ve směru na Brno.

Směr na Prahu je ale pořád zcela uzavřen, vyprošťovací práce havarovaných aut podle aktuálních informací policie a hasičů potrvají nejspíš ještě několik hodin. Kvůli nehodám byla dálnice uzavřena v obou směrech kolem 12:30. Zraněno bylo deset lidí, převážně lehce.

"My jsme na místě zdokumentování všech těch nehod, které se tam staly, už ukončili. V práci pokračuje odtahová služba," řekla ČTK mluvčí policie Dana Čírtková po 21:00. Policejní hlídky také umožnily odjezd z dálnice osobním vozům čekajícím v koloně směrem na Prahu, kamiony na D1 zůstaly.

Havarovaná vozidla byla zaklíněna, kvůli jejich odstranění nasadili záchranáři těžkou speciální techniku. Pro osobní auta zablokovaná směrem na Prahu policie později odpoledne upravila sjezd odstraněním středových svodidel na 100. kilometru dálnice. Auta přejížděla v protisměru ke sjezdu z D1 u Jihlavy, řidiči mohli na dálnici najet zpátky na 90. kilometru u Humpolce.

Témata:  nehody aut dálnice D1 dálnice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy