Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička ostře o rakouských volbách: Těm s Aláhem v hlavě lezete do zadele, pak se nedivte, když dostanete přes držku

Martin Konvička
Martin Konvička
Foto: Reprofoto YouTube

Praha – Rakousko už zná jméno svého nového prezidenta. Po velmi těsném bojí zvítězil někdejší šéf zelených Alexander Van der Bellen, který porazil zástupce svobodných Norberta Hofera. Podle Tomia Okamury to v podstatě znamená Hoferovo vítězství. A rázný vzkaz poslal i šéf Bloku proti islámu Martin Konvička.

Oba kandidáty nakonec dělilo jen 31.026 hlasů. „Přes těsnou prohru v rakouských prezidentských volbách gratulujeme našemu příteli, kandidátu naší partnerské rakouské strany FPÖ Norbertu Hoferovi k vítězství, protože získání hlasů téměř poloviny národa v přímé volbě JE gigantické vítězství pro outsidera, proti kterému se spojila všechna mainstreamová média i všechny mainstreamové politické strany," myslí si šéf hnutí SPD Tomio Okamura.

Hofer podle něj ustál nenávistnou a štvavou kampaň, o jeho prohře nakonec rozhodly  korespondenční hlasy na poslední chvíli, což podle Okamury vzbuzuje určité otazníky. „Rakouské volby přinášejí několik zásadních poselství. Už celá polovina voličů ztratila důvěru v politický systém ovládaný socialisty (SPÖ) a lidovci (ÖVP), který v této zemi fungoval celá desetiletí. Migrační krize není příčina, ale následek absolutní ignorace občanů ze strany politických elit celé Evropy včetně Rakouska nebo České republiky. Občané nikdy nesouhlasili s tolerancí nelegální migrace a radikálního islámu, ani s královským sociálním zabezpečením pro ekonomické migranty," uvedl na sociálních sítích Okamura.

O možných nesrovnalostech ve výsledku rakouských voleb hovoří také Konvička. „Pokud se ukáže, že se v rakouských volbách švindlovalo s hlasy - a nezáleží, v čí prospěch - dostane se náš jižní soused co do politické kultury na úroveň afrických nebo latinoamerických blbokracií... a NEBUDE to vina připrchlíků, ba ani islámské menšiny, ale jen a pouze vina Rakušanů, kteří těm s Alláhem v hlavě lezou preventivně do zadele," napsal ostře na svůj facebookový profil.

Šéf Bloku proti islámu se pak také pustil do českého premiéra Bohuslava Sobotky, který k volbám uvedl, že „vyhrála slušnost nad populismem". „Toho prapodivného adorování 'slušnosti' ze strany establišmentu jsem si poprvé všiml někdy v období Zemanovy prezidentské volby, kdy média najela na mantru, že občan Z. je 'neslušný', kdežto kterýkoli jiný občan i neobčan, který stál proti němu, byl jakože slušný. Sám jsem si to v ostřejších barvách prožil na začátku roku 2015, kdy mě 'slušný' exrektor Grubhoffer kvůli neslušnosti hnal k jakési komisi," rozjel se Konvička.

„Celý ten čas jsem měl chuť připomínat, že takový Adolf Hitler byl nekuřák, abstinent a sprostě mluvil jen výjimečně, například když přišla řeč na Židy, zatímco Winston Churchill kouřil, pil a nejspíš i klel. Nebo z našich vlastních novodobých dějin - hospodský povaleč ve vytahaném svetru Václav H. versus distingovaný právník v obleku na míru Gustáv H. Volte dál slušné politiky ... a nedivte se, když Vám dají přes držku," vzkazuje lidem lídr BPI.

Témata:  Rakousko Tomio Okamura Martin Konvička Alexander Van der Bellen

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy