Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Špotáková opět přerušuje kariéru. Čeká další dítě

Oštěpařka Barbora Špotáková
Oštěpařka Barbora Špotáková
Foto: Reprofoto

Praha - Barbora Špotáková (36) kvůli těhotenství přerušuje kariéru. Druhý potomek se jí má narodit v létě. Dvojnásobná olympijská vítězka a úřadující světová šampionka neplánuje s atletikou skončit.

Špotáková hodlá při návratu postupovat podobně jako po narození syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. Hned v létě 2014 se Špotáková stala v Curychu mistryní Evropy.

Nyní by se oštěpařka po porodu ráda připravila na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu. "Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit," uvedla Špotáková.

Jako matka získala ještě bronz na olympijských hrách v Riu a loni se po deseti letech od prvního zlata v Ósace radovala v Londýně z druhého titulu mistryně světa.

Chce přidat další úspěchy. "Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí i v současné chvíli, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020," uvedla Špotáková.

Témata:  Barbora Špotáková těhotenství ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy