Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 povede do voleb v Královéhradeckém kraji opět Heger

Leoš Heger /TOP 09/, exministr zdravotnictví
Leoš Heger /TOP 09/, exministr zdravotnictví
Foto: Česká televize

Hradec Králové - Leoš Heger povede opět kandidátku TOP 09 pro krajské volby v Královéhradeckém kraji. ČTK rok řekla krajská manažerka TOP 09 Romana Putnová. Původně byl lídrem a kandidátem na hejtmana náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš, v březnu ale z místa lídra odstoupil, kvůli pracovnímu vytížení.

Postavení lékaře Hegera do čela kandidátky TOP 09 zdůvodnila tím, že zdravotnictví je jednou z jejích programových priorit pro krajské volby. "Úlohu lídra jsem přijal i proto, že zdravotnictví, které je mojí profesí, patří k oblastem, o které je potřeba pečovat v kraji i celém státě," uvedl Heger, který je i místopředsedou TOP 09. V minulosti také řídil hradeckou fakultní nemocnici.

Ten už v roce 2013 byl první na kandidátce právě v Královéhradeckém kraji, takto odpovídal tehdy na otázky.

Současný hejtman Lubomír Franc (ČSSD) se rozhodl na místo hejtmana nekandidovat, chce se soustředit na práci senátora.

V minulých krajských volbách se vedle vítězné ČSSD a druhé KSČM do zastupitelstva dostali také zástupci Koalice pro Královéhradecký kraj, ODS, Východočechů a koalice TOP 09 a STAN. Na vytvoření koalice se po volbách dohodli sociální demokraté s komunisty.

Témata:  Leoš Heger TOP 09 Volby 2016

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy