Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Brusel volí prezidenta. Drahoš na Hrad, volají z europoslanci

Luděk Niedermayer
Luděk Niedermayer
Foto: Facebook

Praha/Brusel - Pokud by prezidenta České republiky volili pouze čeští europoslanci, hlasování by asi bylo jednoznačné. Za Jiřího Drahoše se postavili na videu například z Evropské lidové strany Jaromír Štětina, Luděk Niedermayer, Jiří Pospíšil, Tomáš Zdechovský, Pavel Svoboda, Stanislav Polčák, Michaela Šojdrová. Další europoslaneci pak hodně ostře kritizují Miloše Zemana.

„Chci prezidenta, kterého si mohu vážit,“ ujal se jako první slova europslanec TOP 09 Luděk Niedermayer. „Chci prezidenta, který nebude bezpečnostní riziko pro naši zemi,“ připojil se k němu jeho kolega Jaromír Štětina.

„Chci prezidenta, který si váží vzdělání,“ řekl do mikrofonu předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil. „Chci prezidenta, který bude hájit skutečné české zájmy,“ doplnil ho lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

Europoslanec KDU.ČSL Pavel Svoboda navázal slovy o tom, že by si přál prezidenta, kterému záleží na České republice. „A také na našem společném dobru,“ dodal. „Chci dobrého kapitána do rozbouřených vod,“ žádá Stanislav Polčák (STAN).

„Chci prezidenta, který naslouchá lidem. A je šarmantní muž,“ doplnila své kolegy Zuzana Šojdrová. „Proto: Drahoš na Hrad,“ zvolali do mikrofonu společně europoslanci.

Zmínění europoslanci nejsou jediní, kdo by si Drahoše na Hradě přál. Europoslanec Pavel Telička, který byl zvolen za hnutí ANO a který se s touto partají rozečel. vedl v minulých týdnech kampaň zaměřenou proti Miloši Zemanovi. Na svém webu o sociálních sítích připomínal jeho nesplněné sliby.

Také další europoslanec za ANO Petr Ježek Zemana opakovaně kritizoval. „Na tohle se mají dívat děti cestou do školy? Tohle jim dává do života hlava státu?“ komentoval kampaň Zemanových příznivců proti Jiřímu Drahošovi. Letákovou kampaň, která se objevila v médiích označil za „nechutnou“. „Země, kde nejhlouběji klesá její prezident...“ posteskl si Ježek.

Témata:  Luděk Niedermayer Jiří Pospíšil Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Jiří Drahoš prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy