Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ráno naměřili minus 17 stupňů. Příští týden se oteplí

mráz
mráz
Foto: Pixabay

Praha - V Krkonoších a Jizerských horách klesla teplota pod minus deset stupňů Celsia a na Jizerce bylo dokonce minus 17 stupňů. Pod nulou jsou teploty ráno i v nížinách a zůstane to tak po celý den.

V Krkonoších, Jizerských a Lužických horách jsou na silnicích nižších tříd zmrazky nebo ujetá či zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Podle předpovědi by denní maxima měla být mezi minus třemi stupni a nulou, na horách teploty vystoupají maximálně k minus třem stupňům. Dnes bude oblačno až zataženo, k večeru a večer očekávají meteorologové od jihozápadu občasné sněžení.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení, v Čechách i srážky smíšené a ojediněle i mrznoucí. Během dne od západu ustávání srážek a přechodně místy polojasno. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na jihozápadě Čech kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v Čechách a na jihu Moravy ojediněle až 6 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku slabý jihovýchodní až jižní 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Většinou zataženo, místy mlhy, ojediněle polojasno. Místy mrholení nebo slabý déšť, zpočátku i mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, v Čechách místy až 7 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v Čechách slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Většinou zataženo, místy mlhy, během dne místy polojasno. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, v Čechách místy až 8 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr do 4 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo až oblačno, od severozápadu v Čechách místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i srážky mrznoucí a nad 800 m sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr do 4 m/s se bude v Čechách měnit na severozápadní.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně místy občasný déšť nebo přeháňky. V sobotu od středních poloh, postupně jen na horách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v pondělí místy až 8 °C.

Témata:  počasí zima mráz

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy