Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek šije do Babiše: Vymyslel pro něj nové oslovení

Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Miroslav Kalousek a Andrej Babiš
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se na sociálních sítích trefuje do premiéra Andreje Babiše, jehož vláda už podala demisi. Svým nápadem zaujal celou řadu diskutujících.

„Dostane-li Babiš druhý pokus, budu ho ve sněmovně důsledně oslovovat : 'Pane trestně stíhaný předsedo vlády.' Když chtějí ostudu, nesmí se o ní mlčet,“ rýpnul si do Babiše Kalousek.

Dostane-li Babiš druhý pokus, budu ho ve sněmovně důsledně oslovovat : " Pane trestně stíhaný předsedo vlády." Když chtějí ostudu, nesmí se o mí mlčet.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 20. ledna 2018

Jeho slova zaujala celou řadu uživatelů twitteru, kteří se zapojili do diskuze. „Hradní opilec mu dá v březnu milost,“ přisadil si jeden z diskutujících. Kalousek nenechal jeho slova bez odezvy, „V takovém případě bych to respektoval a kreativně přešel na : 'Omilostněný dotační podvodníku',“ doplnil bývalý šéf TOP 09.

Další uživatel poukázal na fakt, že tak Babiše může oslovovat už teď, jakmile obvinění obdrží. „Oslovení bude platné minimálně do jmenování nové vlády...“ vysvětluje uživatel Jan Kudláček. „Jistě. Ale teď by to vypadalo jako škodolibost. Ten druhý pokus vzít nemusí. Je to jen na něm,“ dodal Kalousek.

Témata:  Miroslav Kalousek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy