Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polský řidič kamionu, který se srazil s vlakem, si od soudu odnesl podmínku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Frýdek-Místek - Okresní soud ve Frýdku-Místku udělil podmínku řidiči polského kamionu, který se loni v prosinci na přejezdu srazil s osobním vlakem. Muž nesmí v Česku řídit po dobu pěti let.

Nehoda se stala v 11. prosince ráno, pětačtyřicetiletý řidič vjel na železniční přejezd nedaleko frýdecko-místeckého nádraží v době, kdy již blikala červená světla. Následně do nákladního prostoru kamionu, který byl prázdný, narazil vlak. Z osmi desítek lidí ve vlaku nebyl zraněn nikdo, řidič kamionu utrpěl lehké zranění.

Zdroj: YouTube

Policie muže obvinila z obecného ohrožení. Řidič se k přehlédnutí červeného výstražného světla přiznal. Připustil svou chybu a slíbil, že se nebude případnému stíhání vyhýbat. I proto nebyl vzat do vazby a po propuštění se mohl vrátit do vlasti.

Řidiči hrozil až pětiletý trest. "Rozsudek byl vynesen v první polovině května. Obžalovaný byl uznán vinným podle obžaloby. Soud mu udělil dvouletý podmíněný trest. Zkušební dobu stanovil na čtyři roky," řekl mluvčí frýdecko-místeckého soudu Vítězslav Božoň. Dodal, že rozsudek ještě není pravomocný. Řidič sice trest přijal, státní zástupce si ale ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Témata:  řidiči nehody kamiónů nehody vlaků

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy