Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud prodlouží vazbu Tereze H. zadržené v Pakistánu

Tereza H. zadržená v Pákistánu
Tereza H. zadržená v Pákistánu
Foto: Facebook

Praha/Láhaur - Pákistánský soud dnes prodlouží vazbu Češce (21) zadržené před dvěma týdny na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Ve věznici zatím zůstane do konce ledna.

Pákistánští celníci ženu zadrželi 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Devět kilogramů drogy našli v jejím kufru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti.

"Soud o prodloužení formálně rozhodne v průběhu dneška, teď to zatím není. Bylo oznámeno, že to tak dneska bude," řekla dnes mluvčí MZV ČR Irena Valentová na základě informací od zástupkyně české ambasády. Mladá žena podle ní zůstává ve věznici v Láhauru.

Před stejný soud by měla znovu předstoupit na konci ledna, kdy se bude opět rozhodovat o dalším pokračování vazby.

V úterý Valentová uvedla, že Češka se v Láhauru setkala s českým honorárním konzulem, dostala vzkazy od rodiny a balíček se základními potřebami.

Témata:  Tereza H. zadržená v Pákistánu Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Pákistán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy