Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zraněný voják z Libavé je z nejhoršího venku

Ilustrační foto Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Ilustrační foto Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Foto: Army.cz

Olomouc - Stav vojáka, který byl minulý týden vážně zraněn na cvičišti Libavá, se zlepšil. Muž ale nadále zůstává v nemocnici.

Do nemocnice minulou středu záchranná služba přivezla dva vojáky, které zranila střela z bojového vozidla. "Stav zraněného vojáka se pomalu zlepšuje, nicméně zůstává i nadále vážný. V tuto chvíli už dýchá spontánně, je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný," uvedl dnes mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant. Druhý muž byl už v pátek propuštěn do domácí péče.

Prezident a vrchní velitel armády Miloš Zeman ve čtvrtek při návštěvě Města Libavá novinářům řekl, že výstřel z bojového vozidla, které při cvičení zřejmě omylem vypálilo na druhý stroj jedoucí v jeho blízkosti, zranil tři vojáky.

Armáda trvá na dvou zraněných desátnících ze 71. mechanizovaného praporu Hranice. Okolnosti nehody vyšetřuje vojenská policie.

Témata:  Armáda České Republiky Vojenský újezd Libavá

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy