Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Státní zástupce vypracoval usnesení o stíhání Babiše a Faltýnka

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Státní zástupce dnes vyhotovil usnesení, kterým rozhodl o pokračování trestního stíhání premiéra v demisi a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše a místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka.

 ČTK to řekla mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová. Babiš s Faltýnkem obvinění odmítají, je podle nich účelové.

Usnesení během dnešního večera nebo čtvrtečního rána zašle kancelář státního zastupitelství obhájcům obou poslanců do datových schránek. Poté bude moci vyšetřování kauzy padesátimilionové dotace EU na stavbu farmy Čapí hnízdo pokračovat.

"Státní zástupce vypracoval usnesení, kterým rozhodl, že bude trestní stíhání pokračovat. Kancelář ho do datových schránek obhájců vypraví dnes nebo ve čtvrtek. V podstatě to znamená, že budou moci být činěny úkony i vůči oběma osobám (Babišovi a Faltýnkovi)," řekla Zenklová.

O vydání poslanců rozhodla Sněmovna v pátek, dnes dostal státní zástupce od policie vyrozumění Sněmovny o vydání. Poprvé vydali poslanci představitele hnutí ANO loni v září, o měsíc později byli obviněni. Stíhání bylo přerušeno po říjnových sněmovních volbách, kdy Babiš s Faltýnkem znovu získali poslanecké mandáty, a tedy i imunitu.

Témata:  Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek státní zástupci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy