Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Topolánek čeká na Zemanův Zemanův konec? Chce se od něj naučit objímat stromy

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Bývalý český premiér a jeden z neúspěšných kandidátů na prezidenta Mirek Topolánek se vydal ve stopách Miloše Zemana a začal objímat stromy. Navíc naznačil, že čeká, až stávající prezident na Hradě skončí a přidá se k němu.

Topolánek nepostoupil z prvního kola prezidentské volby, získal jen 221 689 hlasů, tedy asi 4,3 procenta, a umístil se na šestém místě. Na sociálních sítích sice vypěnil a pustil se do známého politického komentátora Alexandra Mitrofanova, celkově se ale z jeho příspěvků na twitteru spíše zdá, že prohru bere sportovně a s humorem.

„Ať počítám jak počítám, pořád mi to vychází stejně. Je to fakt dobrý pocit znát osobně všechny své voliče,“ okomentoval Topolánek svůj volební výsledek na twitteru, Kromě toho ale dál komentuje i politickou situaci v Česku.

Zkouším to. Moc mi to nejde. Ještě, že budu mít brzy instruktora... pic.twitter.com/qzQwwsrFfe

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) 21. ledna 2018

Naznačil například, že očekává konec Miloše Zemana ve funkci prezidenta, „Zkouším to. Moc mi to nejde. Ještě, že budu mít brzy instruktora...“ napsal Topolánek k fotce, na které objímá zasněžený strom.

Objímání stromů je spojováno právě se Zemanem, který se této činnosti věnoval na Vysočině v době, kdy byl v politickém důchodu. Motiv objímání stromů se dokonce objevil i v jeho předvolebním klipu před prezidentskými volbami v roce 2012.

Jak se ale zdá, Topolánek rychle změnil názor a není tak jasně přesvědčen, že Zeman boj o Hrad vypadne. „Po dnešní debatě na Nově se navíc obávám, že nebudu mít ani toho instruktora,“ připsal na twitteru po první televizní debatě prezidentských kandidátů, které se ale neúčastnil Jiří Drahoš.

Témata:  Mirek Topolánek Miloš Zeman

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy