Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha vybrala firmu na podepření Libeňského mostu

Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Tramvaje v Praze, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Technická správa komunikací vybrala firmu, která zabezpečí úsek Libeňského mostu. Na něm byl kvůli havarijnímu stavu minulý pátek zastaven provoz aut a tramvají. Most je otevřený pouze pro chodce a cyklisty.

Firma SMP CZ začne s pracemi okamžitě a místo opraví do 30 dnů. "Uchazeči mohli v rámci poptávkového řízení podávat nabídky do dnešních 10:00. Poté se uskutečnilo jejich vyhodnocení a výběr vítězné firmy na základě nejnižší ceny a nejkratší doby realizace. S dodavatelem, firmou SMP CZ, a.s., proběhne detailní obhlídka místa, tak aby mohl neprodleně začít s přípravnými pracemi," uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Firma podepře rámový most, který je na libeňské straně, a další konstrukce na holešovické straně soumostí. Po opravách statik zváží, zda bude možné obnovit dopravu na mostě.

Od pondělí 29. ledna bude zavedena autobusová linka X25, která pojede mezi Palmovkou a Libeňským mostem. K druhému konci Libeňského mostu na holešovické straně bude jezdit minibus X156, který se bude nově obracet až před prvním mostním obloukem, kam bude posunuta zastávka Maniny. Linka X156 jezdí z Nádraží Holešovice, přes zastávky U Vody, Přívozní, Maniny, Tusarova, Dělnická, Maniny, odkud se vrací zpět na Nádraží Holešovice.

Libeňský most je dlouhodobě ve velmi špatném stavu. Město plánuje celkovou rekonstrukci, nyní čeká na vyjádření ministerstva kultury. Vedení města sklidilo za situaci kritiku. Opozičním zastupitelé z TOP 09 a ODS se pokusili o stavu Libeňského i ostatních pražských mostů jednat na čtvrtečním zastupitelstvu. Nepodařilo se jim ale tuto problematiku prosadit na program jednání.

Témata:  Praha MHD Praha EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy