Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Michal Horáček nevyloučil, že se bude dál politicky angažovat

Michal Horáček
Michal Horáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Roudnice nad Labem (Litoměřicko) – Textař a producent Michal Horáček po neúspěšné prezidentské kandidatuře nevylučuje, že by se dále politicky angažoval, chce ale nejprve počkat na výsledky voleb. Řekl to dnes novinářům v Roudnici nad Labem, kde dnes odvolil.

Do volební místnosti Horáčka doprovodila dcera a dokumentarista, který natáčí snímek o příběhu Horáčkovy prezidentské kampaně. „Byl bych rád, kdyby naše demokracie měla ty demokraty, ty aktivní lidi, kteří tu demokracii provozují. Prosím vás, přijďte volit," řekl ČTK neúspěšný kandidát na prezidenta a vystudovaný sociální antropolog

S kampaní je Horáček spokojený. „Těch posledních čtrnáct dní i ta doba předtím jsou povzbudivé. Byly tu vážné, slušné debaty, korektní, ale k věci. Můžeme být na sebe pyšní. Doufám, že to předznamenává větší politickou kulturu do nadcházejících let," řekl Horáček, který před druhým kolem aktivně podporoval Drahoše.

Přiznal také, že s napětím sledovat, jak volby dopadnou. Nevyloučil, že by se dál politicky angažoval. „Jsme plní emocí a nadějí spojených s touhle volbou, nevím, kdo vyhraje. Uvidíme, nevylučuju úplně, že bych se nějak politicky angažoval. V jakém smyslu, zatím nevím," řekl ČTK.

„Chtěla jsem, aby tatínek byl prezident," řekla skoro sedmiletá Horáčkova dcera. „Nakonec mi to ale ani nevadí, tatínek taky (po prvním kole prezidentských voleb) nebyl ani smutnej," dodala. Do třídy, která se proměnila ve volební místnost, neúspěšného kandidáta na prezidenta doprovodil také dokumentarista Robin Kvapil.

Na konci března by rád zveřejnil dokument, jenž je příběhem prezidentské kampaně Michala Horáčka. Natáčel s ním celý rok a půl až do dneška. „To nejzajímavější vzniklo až po prvním kole. Ta nebývale rychlá podpora od pana Horáčka pro pana Drahoše je taková 'message' toho filmu," řekl Kvapil ČTK. „Pro mě to bylo hezký," řekl Horáček. Zda bude kandidovat za pět let, se prý uvidí podle situace a toho, jak dopadnou volby.

Témata:  Michal Horáček Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy