Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena byla v Praze znásilněna cizincem, lidé to viděli, ale nezasáhli. Proč?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Pražská policie hledá svědky znásilnění. Měl se ho dopustit 34letý cizinec. Obětí byla 51letá žena.

Kriminalisté mravnostního oddělení vyšetřují znásilnění, kterého se měl dopustit 34letý cizinec v noci z pátku 13. května na sobotu 14. května 2016 v době od 23. hodiny a 45. minuty do 1. hodiny a 15. minuty u železniční tratě poblíž křižovatky ulic Mladoboleslavská a Martinická v Praze 9 Kbelích.

"Cizinec zde měl zatáhnout 51letou ženu do ústraní nedaleko restauračního zařízení a nutit ji k různým sexuálním praktikám. Toho měli být svědky náhodní kolemjdoucí, kteří situaci nejspíš vyhodnotili jako partnerské laškování a nijak nezasáhli," řekla TN.cz mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Detektivům se podařilo pachatele minulý víkendu zadržet. Třiačtyřicetiletý cizinec, který už v ČR neměl co dělat, protože byl vyhoštěn, skončil v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. "Vyšetřovatel násilníka již obvinil z trestných činů znásilnění a maření výkonu úředního rozhodnutí," dodala Zoulová.

Kriminalisté se v této souvislosti obracejí na veřejnost se žádostí o poskytnutí svědectví. Spoléhají se, že se jim ozvou právě lidé, kteří šli kolem a ženě nepřivolali pomoc. "Svým dodatečným svědectvím tak mohou výrazným způsobem pomoci samotnému vyšetřování. Dotyční nechť kontaktují tísňovou linku 158," vyzvala mluvčí.

Témata:  krimi znásilnění ženy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy