Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec volil opět Zemana, považuje ho za lepší řešení pro nestabilní dobu

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Plzeň - Jiří Drahoš je zatím velká neznámá, myslí si úřadující předseda ČSSD Milan Chovanec. I proto volil druhém kolem prezidentské volby Miloše Zemana. Není k němu prý nekritický, ale pro současnou dobu ho považuje za lepší řešení.

Chovanec Zemana volil už v prvním kole. „Já k němu (Zemanovi) nemám nekritický vztah, ale pořád si myslím, že pro nestabilní dobu je to lepší řešení," řekl. Uvedl také, že ho těší zatím avizovaná vysoká volební účast.

Předpokládá, že v případě zvolení Zemana by prezident dál pokračoval ve stejné politice, kterou dosud vedl. „Zůstane nezměněna směrem k migraci, k zahraniční politice, podpoře průmyslu, směrem k zastupování českých národních zájmů ve vztahu k Evropě i k dalším zemím, to by asi zůstalo neměnné," míní Chovanec.

Drahoše naopak vidí jako nepopsaný list. „Bude-li zvolen pan profesor Drahoš, avizoval, jakou politiku chce vést. Bude to politika, tak jak on říká, směrem k českým národním zájmům. Pro mě je pan profesor Drahoš velká neznámá, pokud bude zvolen, mě bude zajímat, jakou politiku bude chtít zastávat," dodal.

Témata:  Milan Chovanec Miloš Zeman Jiří Drahoš

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy