Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalouska volby zklamaly. Náprava nebude snadná a rychlá, tvrdí

Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09 (25.11.2017).
Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09 (25.11.2017).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Naděje na změnu na Hradě podle šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska zhasla. Po sečtení 90 procent hlasů druhého kola prezidentské volby to uvedl v reakci na průběžné vítězství stávající hlavy státu Miloše Zemana.

Kalousek podporoval jeho protikandidáta bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše. Přežijeme to, ale náprava škod nebude snadná ani rychlá, uvedl na twitteru Kalousek.

"Zajisté to přežijeme, jako dosud vše. Leč náprava škod, ke kterým dojde, nebude ani snadný, ani rychlý proces. Počítejme s tím a zachovejme si naději a sebedůvěru sami v sebe," uvedl Kalousek.

Podle TOP 09 Hrad potřeboval v těchto volbách změnu, člověka, který by zemi spojoval. "Jsem přesvědčen, že Česká republika potřebuje změnu, potřebuje jiného prezidenta - prezidenta proevropského, který bude schopen hájit zájmy České republiky v Bruselu, nebude jezdit pouze do Moskvy a do Pekingu," řekl v pátek ve volební místnosti předseda strany Jiří Pospíšil. Zeman je podle Pospíšila člověk, který je už výrazně poznamenán svojí dlouhou politickou kariérou a trpí záští k části politické scény.

Témata:  Miroslav Kalousek Miloš Zeman volby 2018

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy